Veelgestelde vragen

De planning voor Lage Vuursche beslaat diverse fasen en diverse partijen waar mee samen wordt gewerkt. Dit proces vraagt om rekening te houden met marges in de tijdlijn. Vandaar dat we nog geen concrete data kunnen hangen aan bijvoorbeeld een inloopavond. Zodra er concrete informatie over het proces of de planning beschikbaar is, zullen wij dat met u delen middels nieuwsupdates op dit platform en via de Contactcommissie Lage Vuursche.

Alle reacties worden verzameld en gelezen door de betrokkenen van de gemeente en de ontwerpers van Bureau Maris. Voor specifieke verbeterpunten en aandachtspunten zullen suggesties en ervaringen nauwkeurig worden bekeken, maar er worden geen garanties gegeven dat uw reactie of wens wordt opgenomen. Alle informatie die wordt opgehaald in dit proces wordt afgewogen tegen het totaal aan wensen, regels en inzichten voor de herinrichting van Lage Vuursche als geheel.

Uw reactie bij punten op de kaart kunnen ook gelezen worden door andere bezoekers van het platform (uw mededorpsbewoners en lokale ondernemers) die hierop kunnen reageren of uw punt kunnen ondersteunen met een extra reactie.

Ga naar de kaart. Klik op ‘Punt toevoegen’ rechtsboven het kaartbeeld. Er opent een nieuw beeld met linksboven het kaartbeeld een balk waar u uw adres kunt invoeren inclusief de plaatsnaam. Een punaise opent op de plek van uw adres.

U kunt ook zelf inzoomen op de kaart en handmatig een punaise plaatsen door te klikken.

Ja dit is mogelijk door te klikken op het punt/icoon en deze te verslepen.

Met de + en – knop in de linkerbovenhoek van de kaart kunt u inzoomen en uitzoomen. U kunt de kaart ook vergroten door in de linkerbovenhoek op het vierkantje te klikken. De kaart wordt dan beeldvullend. Op een laptop- of computerscherm zijn de details van de kaart het best zichtbaar.

Rechtsboven de kaart ziet u een knop ‘Punt toevoegen’. De kaart opent in een nieuw scherm. U kunt inzoomen met de + knop op de locatie waar u iets over wilt melden. Klik op de kaart voor het plaatsen van uw punt. Onder de kaart noteert u informatie bij het punt. U kunt het onderwerp vermelden in het veld ‘titel’ en een toelichting schrijven in het veld ‘inleiding’ daaronder. Voor uw geplaatste punt kiest u de juiste categorie.

Wilt u meer informatie met ons delen? Of misschien een foto? Dat is mogelijk in het grote veld ‘extra informatie'.

In dit geval kan het helpen om in te zoomen of uit te zoomen op de kaart met de + en – knop in de linkerbovenhoek van de kaart. Links boven kunt u ook klikken op ‘Satelliet’ en het vakje voor ‘Labels’ aanvinken. Labels geven meer informatie over wat wáár is.

Wij hebben 6 categorieën gemaakt van thema’s in de openbare ruimte. U kunt hierbij denken aan de volgende onderwerpen:

  • Identiteit: Hierbij kunt u denken aan historie, omgeving, speciale objecten of plekken in het dorp.
  • Groen: Hierbij kunt u denken aan bomen, groenvakken, biodiversiteit, verduurzamen.
  • Vloerbedekking/verkeer: Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan verharding, parkeren, auto, bus, fietser, voetganger en verkeersmaatregelen.
  • Recreatie/toerisme: Hierbij kunt u denken aan sfeer, gedrag, routing, verkeer, parkeren, piekdrukte, seizoenen, terrasverordening.
  • Meubilair: Denkt u hierbij aan verlichting, fietsenrekken, afvalinzameling/prullenbakken, paaltjes, oplaadpunten auto (en fiets?), bushalte.
  • Onderhoud en techniek: Denkt u hierbij aan wegen, groen, riolering scheiden/hemelwater afkoppelen en de ondergrondse techniek.
  • Een zevende categorie is ‘Anders’. Deze kiest u als uw opmerking niet past onder de andere categorieën en/of voor een thema dat wij vergeten zijn op te nemen.

Onderaan de Doe Mee pagina staat de mogelijkheid om een bericht achter te laten met uw reactie. De informatie die u daar met ons deelt is niet zichtbaar voor andere dorpsbewoners, helaas kunnen zij er daarom niet direct op reageren. Dat laatste heeft wel onze voorkeur, net zoals het op en gewone bewonersavond zou gaan. We willen u daarom zoveel mogelijk vragen punten op de kaart te plaatsen met informatie daarbij.

Vraag ook gerust een dorpsgenoot als u hulp kunt gebruiken.

Cookie-instellingen