Sluipverkeer stoppen

23-03-2023 0 reacties

Een deel van de verkeersdrukte in het centrum wordt veroorzaakt door verkeer dat niet IN Baarn moet zijn, maar DOOR Baarn heen rijdt met een bestemming elders. Minder aantrekkelijk maken van sluiproutes lost het verkeersprobleem in het centrum al deels op.

Een deel van de verkeersdrukte in het centrum wordt veroorzaakt door verkeer dat niet IN Baarn moet zijn, maar DOOR Baarn heen rijdt met een bestemming elders. Minder aantrekkelijk maken van sluiproutes lost het verkeersprobleem in het centrum al deels op. Mogelijke manieren:

- obstakels op toegangswegen waardoor harder rijden dan 30 niet mogelijk is (obstakels, handhaving, hardrijden ontmoedigende weginrichting, duidelijke markering 30-zones, etc)

- een zogenaamde 'knip': automatische registratie van auto's op toegangswegen naar en vanuit Baarn en boetes voor de sluiprijders (dit wordt elders ook toegepast om sluipverkeer te remmen)

- duidelijkere bewegwijzering vanuit omliggende bestemmingen richting snelweg (aka door Baarn heen niet als optie bewegwijzeren)

- afspraken maken met vrachtverkeer/navigatiebeheerders

Lat: 52.208888309454
Long: 5.28639721877433

Een momentje...
Cookie-instellingen